Werkwijze

Wilt u gebruik maken van één van onze diensten, neemt u dan contact met ons op. Wij komen dan graag bij u langs voor een intakegesprek om nader kennis te maken en om samen met u te overleggen wat voor u de beste oplossing is. 

 

Om dit te kunnen bepalen, vragen wij u alvast zoveel mogelijk gegevens klaar te leggen:

  • alle inkomsten (uitkering/salaris, toeslagen, kinderbijslag, voorlopige teruggave)
  • alle vaste lasten (huur, gas/water/licht, zorgverzekering, telefoon, internet, verzekeringen, aflossingen)
  • bankafschriften van de laatste 3 maanden
  • kopie identiteitsbewijs (voor- en achterkant)

Zodra we samen met u een keuze hebben gemaakt, gaan we de bank vragen om 2 nieuwe rekeningen te openen. Beide rekeningen staan op uw naam. De ene rekening is om alle inkomsten op te ontvangen en betalingen van te doen, deze rekening wordt door ons beheerd. De andere rekening is voor u om uw weekgeld op te kunnen ontvangen. U krijgt maandelijks een overzicht van de betalingen die wij gedaan hebben. Indien u gekozen heeft voor beschermingsbewind zullen wij de rechtbank jaarlijks informeren over de ontvangen inkomsten en de gedane betalingen.

 

Afhankelijk van de keuze die u heeft gemaakt, bepalen we samen met u een plan van aanpak. Bij beschermingsbewind zijn wij afhankelijk van de goedkeuring van de rechtbank. Pas als we de goedkeuringsbeschikking hebben ontvangen, kunnen wij aan de slag. Bij budgetbeheer kunnen we mogelijk eerder starten, maar zijn we afhankelijk van de medewerking van andere organisaties (sommige organisaties willen niet hun medewerking verlenen aan budgetbeheer, maar eisen beschermingsbewind).

 

Het opstarten van zowel beschermingsbewind als van budgetbeheer heeft tijd nodig. Van der Kolk Beschermingsbewind zal er alles aan doen om het inkomen zo snel mogelijk te ontvangen, maar is daarbij ook afhankelijk van andere organisaties. In de tussentijd zult u zelf uw inkomen blijven ontvangen en bent u zelf nog verantwoordelijk voor het betalen van de vaste lasten.